bæredygtighed

Læs om alle vores

tiltag nedenfor

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

samhandel

jordvarme

johns æblemost

I gamle dage kørte Gl. Brydegaard på oliefyr. I 2019 blev oliefyret skiftet ud med jordvarme, som siden da har forbedret vores CO2-regnstykke.

Derudover er vores mange kvadratmeter græs aldrig sprøjtet eller gødet.

Vi er medlem af samhandel, som er en 100% non-profit indkøbsforening for aktører i HoReCa-branchen. Det betyder bl.a. at vi får hjælp og vejledning til at justere vores indkøb hvor det er relevant.

Derudover hjælper de os med at få adgang til stærke samhandelsaftale med nogle af landets bedste leverandører indenfor økologi og bæredygtighed. Det betyder at vi alle kan hjælpes ad om at spille hinanden gode.

Til vores morgenmad serverer vi den bedste æblemost på markedet. Den henter vi i nabobyen, Ebberup, hos vores lokale æblemand, John. Desværre er hans æbler ikke økologiske. Det er de ikke fordi det kræver små justeringer, som John ikke overskuer eftersom han snart er en mand i pensionsalderen.

Til gengæld kan vi hente æblerne kun få kilometer væk. Derfor synes vi, at kvaliteten og transporten opvejer for det økologiske mærke. Det er nemlig ikke selve mærket, der har betydning for os, men værdisættet.

rudolph care

ladestandere

Elis Danmark

Elis Danmark er vores vaskeri. Førhen hed de centralvaskeriet og i alle de år vi har brugt dem, har vi været glade for dem. Det skyldes bl.a. at de er svanemærket og miljøvenlige.

Vi kan derfor aflevere vores sengelinned og håndklæder dertil med god samvittighed, fordi vi ved at det bliver vasket med omtanke for den næste gæst, der lander med hovedet på puden.

På Gl. Brydegaard har vi tre ladestandere, så du kan tanke ganske grønt når du besøger os. Vi ved nemlig godt at vi bor langt ude på landet og at en ladestandere ikke er at finde på hvert eneste gadehjørne her på egnen.

Derfor vil vi gerne gøre det grønne valg ekstra nemt for vores gæster og besøgende.

Når du vasker hænder på toilettet og hår i bruseren her på Gl. Brydegaard, så gør du det i Rudolph Care produkter. Det er et valg vi har taget med omtanke og et mærke, som vi er stolte af at have i huset.

Rudolph Care går nemlig forrest på mange fronter indenfor bæredygtighed, grøn omstilling og alle tanker heromkring, som er med til at skabe et grønnere liv.

affaldssortering & madspild

Trællebænk

Som så mange andre virksomheder er vi de sidste par år blevet mere opmærksom på vores madspild og det at affaldssortere.

Derfor forsøger vi nu aktivt at indskrænke vores spild, ved at måle og veje samt tænke kreativt ift. bl.a. menuplanlægning i restauranten.

Her på Gården holder vi af skønhed og alt, hvad der gør det æstetiske øje glad. Dog er vi også skøre og finurlige. Vi holder af at kombinere gammelt og nyt for at skabe en unik charme.

Det er trællebænken i caféen et godt eksempel på. Hans har brugt en masse gamle træller og omdannet det til en fin bænk med et unikt udtryk præcis i vores ånd.