du kommer til at lugte af bål og det er helt ok!

for nærværet!

Gennem de sidste 9 år har vi haft tipier her på Gl. Brydegaard, og fra dag 1 har de været et kæmpe hit. Folk elsker at komme til kaffe eller historielæsning i en tipi. 

Virksomheder er vilde med at deltage i vores “Vild med Ild & kokkeri” event, som er en af vores mest populære kursusaktiviteter. Kort og godt blev vores tipier modtaget med kyshånd, og er nu en uundværlig del af Gl. Brydegaard.


For hvad er bedre end at lave mad udendørs, sidde på et rensdyrskind, se på stjerner, høre naturens lyde – det kalder vi afstresning når det er bedst!


Vi købte vores tipier af Johanne og Robert, som ejer og driver Eagleroad i Skanderborg. Johanne har boet i USA i en årrække, hvor hun lærte alt om Lakota indianerne, deres kultur og ældgamle traditionelle levemåder. Dette inspirerede hende til at starte Eagleroad og bringe tipi-kulturen til Danmark.


Den indianske tradition var at være et med naturen og fællesskabet var utroligt vigtigt. Dette kan man nemt glemme i vores teknologiske verden i dag, hvor vi konstant er omgivet af påvirkninger fra sociale medier, TV, reklamer og så videre.

Dette betyder, at vi bruger uendeligt meget tid alene – vi kommunikerer via vores telefon eller internettet. Ideen med tipien er at bringe os sammen i fællesskabet og naturen.

Dette passer perfekt med Gl. Brydegaard, hvor vi heller ikke har TV på værelserne, men opfordrer til at nyde naturen, den gode mad og personlige service!

I dag har vi én stor tipi med tilhørende bålplads, så vi kan kokkerere under åben himmel i alt slags vejr.


Her er nogle facts om tipier, som er ret interessante:

  • At sætte en tipi op, tager omtrent 5 timer og kræver 5-7 (stærke!) mænd
  • En tipi holder max. 3 år inden den skal skiftes ud.

kontakt os